Pinterest, dé visuele zoekmachine

Pinterest geen traditioneel social media platform zoals Facebook of Instagram. Wat is dan wel? Pinterest is een visuele zoekmachine. Mensen zoeken op tips en ideeën in de vorm van afbeeldingen. Pinterest is namelijk veel meer dan alleen maar leuke plaatjes kijken en bewaren. Het gaat juist om de informatie achter zo’n afbeelding. Ieder plaatje linkt naar een pagina op internet. Zo’n plaatje linkt bijvoorbeeld naar deze blog. En juist dat is de kracht van Pinterest!

Pinterest begrippen

De termen borden en pins zie je overal terug en hier draait het eigenlijk ook om. Een bord is je prikbord rondom een bepaald thema zoals je woonkamer, Instagram tips of online marketing. Pins zijn de afbeeldingen die je erop pint. Deze kan je uploaden vanaf je computer, pinnen van een website of vanaf een bord van iemand anders.

  • Pin: content die je deelt op Pinterest.
  • Pinnen: afbeeldingen bewaren op een bord.
  • Repinnen: afbeeldingen van anderen hergebruiken en op jouw bord plaatsen.
  • Bord: online prikbord over een bepaald thema.
  • Pinners: gebruikers van Pinterest.

De kracht van Pinterest

Op Pinterest ga je mensen verleiden met prachtige plaatjes die mensen graag willen delen en waar ze op willen klikken om meer te weten. Vervolgens komen ze op je website. Dit is kwalitatief verkeer omdat de bezoekers al onderzoek hebben gedaan en zo eerder geneigd zijn online of offline actie te ondernemen. Klikken ze door naar je website dan is het aan jou om die bezoekers om te zetten naar inschrijvingen voor je nieuwsbrief of klanten.

Pinterest zorgt voor meer website bezoekers

Een ander groot voordeel is dat die afbeeldingen vindbaar blijven. Het is niet net zoals op Facebook of Instagram dat ze naar onderen verdwijnen op de tijdlijn. Een paar dagen later levert een Facebook post je nog nauwelijks iets op omdat niemand deze meer ziet. Dat geldt niet voor Pinterest.

Mensen volgen borden op basis van interesse en gaan deze pins vervolgens weer ‘repinnen’ naar hun eigen borden waardoor meer mensen je content zien. En die content bevat een link naar de originele bron, dus naar jouw website! Daarnaast zijn de pins ook vindbaar door middel van zoekwoorden. Daardoor kun je een jaar later, of twee jaar later, nog steeds veel bezoekers op je website krijgen vanwege die ene pin.

Waarom is Pinterest zo populair?

Pinterest is een erg fijne website om plaatjes te verzamelen en te delen met anderen. Je kunt er veel inspiratie en ideeën opdoen. Het is leuk, visueel, erg gemakkelijk en nog steeds enorm in opmars.

  • Allereerst, het is gratis!
  • Mensen houden van mooie beelden.
  • Gebruikers volgen elkaar op basis van interesses.
  • Mensen zijn continu op zoek naar nieuwe ideeën.
  • Pinnen is eenvoudig met de ‘Pin It’ knop.

Wil je meer weten over het Pinterest of heb je nog een aantal vragen na het lezen van deze blog? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag!