Waarom Pinterest belangrijk is

Pinterest is dus een digitaal prikbord waarop je plaatjes kunt verzamelen en repinnen van je diensten en producten. Je pint deze beelden vast op één van je borden rond een bepaald thema waardoor je ze sorteert per onderwerp. Mensen volgen borden op basis van interesse en gaan deze pins vervolgens weer repinnen naar hun eigen borden waardoor meer mensen je content zien. En die content bevat een link naar de originele bron, dus naar jouw website!

Pinterest; Hoe werkt het?

 1. Maak een zakelijk Pinterest profiel aan.
 2. Creëer borden per thema.
 3. Plaats pins (foto’s, plaatjes en video’s) op je borden.
  • Pins kun je uploaden van je computer of mobiel.
  • Je kunt ook de pins van anderen hergebruiken door ze te repinnen op jouw bord.
  • Content van internet kun je vastpinnen op jouw boards, deze pins linken naar de originele website waar het plaatje staat.
 4. Maak je website Pinterest vriendelijk.

Maak een zakelijk Pinterest account aan

Begin met een zakelijk Pinterest profiel. Heb je al een persoonlijk profiel dan kun je deze heel gemakkelijk omzetten naar een bedrijfsaccount. Meld je dus aan voor je een bedrijfsaccount en claim je website. Hierdoor bevestig je dat je de eigenaar bent van die website en wordt je vaker getoond in de feed van andere Pinterest gebruikers.

Pinterest borden aanmaken

Pinterest werkt met borden. Dit zijn dus eigenlijk je categorieën. Maak een lijst van 15 tot 20 categorieën waar je borden over kunt maken. Waarschijnlijk zijn dit meer categorieën dan je op je blog of website hebt, dus maak deze wat specifieker. Of denk aan dingen die relevant zijn voor je niche en ideale klanten en waar je een bord over kunt maken. Hoe specifieker je bord, hoe beter de resultaten.

Pinterest borden optimaliseren voor SEO

Pinterest is dus een zoekmachine. Dat betekent dus dat je relevante zoekwoorden moet gebruiken als je gevonden wil worden. Deze zoekwoorden voeg je toe:

 • In de titel van je bord.
 • En in de beschrijving van je bord.

Gebruik dus geen creatieve titels als ‘A touch of Velvet’ als het om velvet banken gaat. Noem het bord dan ook gewoon ‘Velvet banken’. Gebruik gewoon zoekwoorden in de titel, ook al klinkt dat misschien wat saai. Dat geldt ook voor de beschrijving.

Pinterest afbeeldingen

Mensen zoeken op Pinterest naar nieuwe ideeën en tips. Pinterest werkt met visuele content dus deel pins in de vorm van afbeeldingen of video’s. Deze pins moeten de aandacht trekken en mensen triggeren om door te klikken naar je website. Vergeet dus niet om altijd een link naar je website toe te voegen bij je pins! Zorg ervoor dat je afbeeldingen Pinterest vriendelijk zijn. Dat betekent verticale afbeeldingen!

Pinnen vanaf je website

Hoe werkt het dan in je voordeel? Je kunt pins handmatig toevoegen met een link naar je website. Maar als je je bereik wil vergroten, is het goed om je website Pinterest vriendelijk te maken. Dan kunnen ook anderen je afbeeldingen gaan delen vanaf je website. Voeg dus verticale afbeeldingen toe bij je blogs. Maar maak je website ook pinbaar zodat mensen deze afbeeldingen ook gemakkelijk kunnen bewaren op hun eigen borden.

Waarom Pinterest belangrijk is voor iedereen met een website

Voor heel veel bloggers, maar ook voor interieurarchitecten, foodbedrijven, mediabedrijven, webwinkels en retailers is Pinterest een bron van bezoekers. Maar niet zo maar bezoekers: gerichte bezoekers.

Het maken van een account dat goed loopt is intensief. Het grote voordeel is dat je niet zoals bij andere Social Media kanalen veel hoeft te doen met reacties, want die zijn er nauwelijks. Veel bedrijven gaan een keer in de zoveel weken een paar uur zitten om afbeeldingen te maken en ze in te plannen en zijn dan klaar. Zo krijgen ze een kwalitatief hoge stroom bezoekers naar hun website.

Wil je meer weten over Pinterest of heb je nog een aantal vragen na het lezen van deze blog? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag!