Zo maak je een succesvolle Reels

Wil je nou eindelijk ook eens leuke Instagram Reels maken? Als je even een beetje oefent is het prima te doen. Vooral als je al ervaring hebt met Instagram Stories. Of, beter nog, met TikTok. Maar zo niet, ook geen probleem. Met deze stappen maak jij je eerste Instagram Reels.

Wat zijn Instagram Reels?

Reels is een functie van Instagram. Met deze functie kun je leuke video’s opnemen, editen én voorzien van verschillende effecten en muziek. Een video is meestal niet langer dan 15 seconden die een verhaal vertellen. Waarschijnlijk klinkt het concept van Instagram Reels je erg bekend in de oren. Dit kan goed kloppen, aangezien Reels door veel mensen wordt vergeleken met de populaire app.

Waar kun je Instagram Reels bekijken?

Je kunt de Reels functie vinden op je eigen Instagram profiel. Hier heb je verschillende kopjes: een raster waar de door jou geplaatste foto’s staan en als je naar links swiped een overzicht van de met jou getagde foto’s. Nu komt er dus in het midden een nieuw kopje bij van Instagram Reels, waar soms ook het kopje van IGTV te vinden is. Als je Instagram Reels van anderen wilt kijken, kun je een paar dingen doen.

  • In je feed: Als je een Reels gemaakt, kun je deze uiteraard delen op je Instagram account en zal deze te zien zijn voor al je volgers. De Reels zijn dan ook gewoon in je feed terug te vinden. Je kunt ze herkennen aan de vorm of aan het Reels-teken.
  • In de speciale Reels feed: De Reels vind je ook onderin de Instagram app, hier vind je het Reels-teken. Als je daarop klikt, kom je in een speciale Reels-feed waar je alleen nog Reels te zien krijgt.
  • In het Explore gedeelte & hashtagpagina’s: En als laatste bevat iedere hashtagpagina momenteel minimaal 1 Reels, net als het Explore gedeelte, deze vind je via het vergrootglas onderin de Instagram app.

Hoe maak je Instagram Reels?

Instagram Reels biedt verschillende functionaliteiten. Zo heb je de keuze uit diverse opties, waarmee je jouw video kunt regisseren en opvrolijken.

Maar hoe begin je nu met het maken van een Reels video? Als eerste dien je natuurlijk een Instagram account te hebben. Vervolgens ga je naar de camera en zie je onderin de optie ‘Reels’. Hiermee kun je korte video’s opnemen en tegelijkertijd bewerken. Aan de linkerkant van het scherm vind je diverse bewerkingsopties.

Gebruik AR effecten

Selecteer je favoriete effect om toe te voegen aan je video. Deze effecten zijn door Instagram of door een gebruiker van de app gemaakt. Het is eigenlijk een bibliotheek van effecten, door de ruime keuze is er voor ieder moment en iedere video wel een geschikt effect.

Muziek toevoegen

Gebruik een liedje uit de muzieklijst van Instagram of neem je eigen audiofragment op. Bijna alle liedjes van over de hele wereld zijn te gebruiken in Reels. Wil je je eigen audiofragment beschikbaar maken voor iedereen? Als je een publiek account hebt, kunnen anderen ook genieten van je geniale, leuke of grappige audio opname.

Voeg objecten toe uit foto’s

Heb je al eerder een Reels opgenomen? Dan kun je objecten uit deze video’s gebruiken om in je nieuwe video toe te voegen. Hiermee verras je kijkers van je Reels en zorg je voor hilarische momenten.

Pas de snelheid aan

Alle fragmenten kunnen versneld of vertraagd (slow motion) worden. Op deze manier creëer je unieke Reels, die perfect op je wensen zijn afgestemd.

 

Wat is een goede Instagram Reels?

Je weet nu hoe je een Reels moet maken, maar wat is nu ook echt een goede Reels? Goede Reels vertellen een verhaal, waarbij het altijd draait om een combinatie van geluid (muziek of audio) én beeld. Een goede Reels vertelt een verhaal in 15 seconden en houdt de aandacht vast, vaak doordat er dingen gebeuren en het beeld iedere paar seconden verandert of er telkens tekstjes of stickers verschijnen. Liefst dan ook nog op de maat van de toegevoegde muziek.

Hoe zorg je dat je Reel bekeken en gevonden wordt?

  1. Gebruik hashtags in de berichten bij je Reels
  2. Publiceer je Reels als bericht zodat je volgers de video zien
  3. Deel je Reels in je Stories

Waarom Instagram Reels gebruiken?

Eigenlijk is het nog nooit zo makkelijk geweest om meer ogen op jouw content te krijgen. Het is alleen belangrijk om het algoritme voor je te laten werken in plaats van tegen je. We leggen je graag nog even kort uit waarom het handig is om zelf Reels te maken;⁠

  • Zichtbaarheid: Reels zijn zichtbaar onder hashtags, het Explore gedeelte en de speciale Reels-feed in de Instagram app.
  • Duurzaam: ‘oude’ Reels kunnen zelfs weken na plaatsing nog zichtbaar zijn voor nieuwe mensen. ⁠⠀
  • Hoger organisch bereik: Instagram vindt het fijn als je al hun functies gebruikt en zal daardoor het gebruik van de nieuwe functie ook belonen in het algoritme.

Wil je meer tips over content of heb je hulp nodig bij het opzetten van jouw campagnes?