TikTok adverteren

The Ultimate Guide

TikTok is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire Social Media platforms, met inmiddels meer dan 1 miljard actieve gebruikers wereldwijd. Dit maakt het een aantrekkelijk platform voor adverteerders die een breed en divers publiek willen bereiken. TikTok marketing is dan ook bijna niet er weg te denken uit online marketing strategieën.

In onze vorige blogpost over TikTok hebben we je kort verteld over de verschillende soorten advertenties die beschikbaar zijn op TikTok. Nu zijn we inmiddels een aantal maanden verder en vonden we het tijd om eens dieper te duiken in TikTok Advertising.

Wil jij tips voor het maken van effectieve advertenties of wil jij weten waarom je zou moeten overwegen om een TikTok-advertentiecampagne voor je bedrijf te starten? Of hoe je nu eigenlijk moet starten met TikTok adverteren? Of een advertentie nou eigenlijk moet opzetten? En wat het kost om te adverteren op TikTok? Lees dan snel verder!

Wat is TikTok Ads?

First things first, TikTok Ads is het proces van het maken en weergeven van advertenties op het Social Media-platform TikTok. Deze advertenties kunnen vele vormen aannemen, zoals gesponsorde video’s, in-feed native-advertenties en merkeffecten. Wil je hier meer over weten, lees dan onze blog How to: TikTok.

Je kunt TikTok-advertenties gebruiken om je naamsbekendheid te vergroten, websiteverkeer te laten groeien, verkopen te stimuleren en om je klantenbestand te laten groeien.

Wat kost het om te adverteren op TikTok?

Adverteren op TikTok is ontzettend interessant, maar wat zijn de kosten voor het adverteren op TikTok? We nemen je mee naar wat je kan verwachten zodat jij honderd procent voorbereid kan gaan starten met TikTok Ads.

Overal lees je dat de kosten om te adverteren op TikTok beginnen vanaf twintig euro per dag. Dit is een stuk hoger dan dat je per dag kunt besteden bij bijvoorbeeld Google of Facebook. TikTok heeft hier natuurlijk een duidelijke reden voor. Want hoe meer je per dag besteed, des te groter het resultaat zal zijn. Hierdoor blijf je adverteren op TikTok en zal je op termijn gedag zeggen tegen Facebook. De grootste concurrent van TikTok op dit moment.

Echter is dit niet helemaal waar 😱! Het kan ook voor minder dan € 20,- per dag. Maar daarover later meer, want ik wil het eerst even hebben over waarom wij vinden dat je moet starten met TikTok Ads.

Hoe je een jonger publiek op TikTok bereikt

Een van de belangrijkste voordelen van adverteren op TikTok zijn de targetingopties van het platform. Bedrijven kunnen hun advertenties targetten op basis van demografische gegevens zoals leeftijd, geslacht, locatie en interesses. Dit zorgt voor een hoge mate van precisie bij het bereiken van het gewenste publiek.

Een ander voordeel van TikTok-advertenties is het creatieve formaat van het platform. Met het korte videoformaat van de app kunnen bedrijven hun producten of diensten op een leuke en boeiende manier presenteren. Bovendien maken de ingebouwde bewerkingstools van TikTok het gemakkelijk om opvallende inhoud te maken.

Waarom starten met TikTok adverteren?

 1. Enorm publiek; Met meer dan 1 miljard actieve gebruikers biedt TikTok een enorm potentieel publiek voor bedrijven die reclame willen maken voor hun producten of diensten.
 2. Bereik een jongere doelgroep; De doelgroep van de app is de groep jonge jongeren van Gen Z die tussen de 13 en 18 jaar oud zijn. De app is echter ook zeer populair onder Millennials (ongeveer tussen de 24 en 40 jaar). Geen enkele van de andere social media-platformen hebben zo’n hoog bereik in deze jonge doelgroep.
 3. Hoge betrokkenheidspercentages; TikTok-gebruikers zijn zeer betrokken, de gemiddelde gebruiker besteedt 52 minuten per dag aan de app. Dit maakt het een geweldig platform om de naamsbekendheid te vergroten en conversies te stimuleren. De doelgroep zal eerder interactie hebben met je advertentie en de inhoud delen.
 4. Meetbare resultaten; TikTok biedt gedetailleerde analyses en statistieken, zodat je het succes van je campagnes kunt volgen en indien nodig kunt bijsturen.
 5. Kosteneffectief of juist kostenbesparend; TikTok-advertenties zijn relatief betaalbaar in vergelijking met andere Social Media-platforms, waardoor ze toegankelijk zijn voor bedrijven van elke omvang.

Als wij gaan kijken dan ligt de gemiddelde CPM voor Social Media advertenties op bijvoorbeeld Facebook rond de € 7,- per 1000 impressies. In TikTok ligt deze gemiddeld CPM rond de € 1,95. Dat maakt adverteren op TikTok wel een stuk aantrekkelijker, vind je niet?

Enfin, dat gezegd te hebben, laten we even terugkomen op het feit dat je ook voor minder dan € 20,- per dag kan starten met adverteren op TikTok.

Hoe kan ik adverteren op TikTok?

Als je wilt beginnen met adverteren op TikTok is het verstandig dat je een TikTok Business Manager gaat aanmaken en een TikTok Ads Manager. In de Ads Manager heb je bij het aanmaken van een campagne de keuze uit twee opties:

 1. Simplified Mode; Een vereenvoudigde ervaring, zodat je minder tijd kwijt bent aan het maken en beheren van campagnes en je jezelf kunt richten op andere werkzaamheden.
 2. Custom Mode; Hier krijg je volledige controle-ervaring die perfect is voor alle advertentiedoelstellingen, zoals app-installaties en conversies.

Elke online marketeer zal met het opzetten van een campagne kiezen voor de custom mode. Want laten we eerlijk zijn, wij hebben graag de regie in eigen handen. Maar kies je voor de Simplified Mode, dan is het dus mogelijk om je dag budget terug te zetten naar bijvoorbeeld € 5,- of € 10,- per dag. Dit is alleen niet mogelijk met alle advertentiedoelen.

Tips voor effectieve TikTok-advertenties:

 1. Ken je publiek; Begrijp wie jouw doelgroep is en creëer inhoud die hen aanspreekt.
 2. Houd het kort en bondig; TikTok-gebruikers hebben een korte spanningsboog, dus het is belangrijk om je advertenties kort en bondig te houden. Probeer de advertenties onder de 60 seconden te houden.
 3. Gebruik humor en creativiteit; Bij TikTok draait alles om plezier en amusement, dus probeer humor in je advertenties te verwerken.
 4. Wees authentiek; TikTok-gebruikers kunnen een nepadvertentie op anderhalve kilometer afstand zien, dus het is belangrijk om authentiek en oprecht te zijn in je advertenties.
 5. Gebruik populaire muziek en geluiden; TikTok draait helemaal om muziek. TikTok-gebruikers houden ervan om te lip synchroniseren en te dansen op populaire liedjes, dus het opnemen van populaire muziek en geluiden in uw advertenties kan een geweldige manier zijn om de betrokkenheid te vergroten.
 6. Gebruik hashtags; Hashtags zijn een geweldige manier om de zichtbaarheid van je advertenties te vergroten. Probeer populaire en relevante hashtags te gebruiken om ervoor te zorgen dat uw advertenties de juiste doelgroep bereiken.
 7. Maak gebruik van Hashtag-uitdagingen; Hashtag-uitdagingen zijn een geweldige manier om naamsbekendheid te vergroten en betrokkenheid te stimuleren.
 8. Gebruik influencers; Werk samen met populaire TikTok-influencers om een breder publiek te bereiken en de geloofwaardigheid van het merk te vergroten.

Onze conclusie

TikTok-advertenties zijn een kosteneffectieve en krachtige manier voor bedrijven om hun doelgroep te bereiken en aan zich te binden. Met zijn unieke formaat, hoge betrokkenheidspercentages en het vermogen om jongere doelgroepen te bereiken, is het de moeite waard om te overwegen voor elk bedrijf dat zijn digitale marketinginspanningen wil uitbreiden.

Door de verschillende soorten advertenties te begrijpen, de tips te gebruiken voor het maken van effectieve campagnes en de voordelen te kennen van het starten van een TikTok-advertentiecampagne, kunnen bedrijven profiteren van het volledige potentieel dat TikTok te bieden heeft.

Ben jij op zoek naar een TikTok marketing bureau?

Wil je meer weten over TikTok en het adverteren op dit kanaal? Of heb je een ander online vraagstuk?