Pinterest trends 2023

Pinterest is hét platform wat mensen gebruiken om hun toekomst te plannen. Het platform heeft dus perfect in de gaten wat er komen gaat. De afgelopen drie jaar was 80% van de voorspellingen van het “Pinterest Predictions” onderzoek accuraat. Dit onderzoek biedt een blik in de toekomst vanuit het punt waar mensen naartoe gaan om het te plannen.

Dit jaar heeft Pinterest weer 27 grootse trends voor ons op een rijtje gezet. Wij hebben de trends uitgelicht die van belang zijn van jóuw bedrijf! Laten we samen vooruit kijken naar de not-yet-trending trends en een kijkje nemen wat Pinterest voor ons in petto heeft voor 2023!

“Before you see it everywhere, see it here.”

Pinterest Trend 2023: Beauty

Crown care

Ga terug naar je oorsprong als je in 2023 een voorsprong wilt op het gebied van haarverzorging! Dit jaar zal “skinificatie”, oftewel aandacht voor je hoofdhuid en kruin, belangrijk zijn. Het aantal zoekopdrachten naar termen als “scalp treatment” en “clean scalp” is toegenomen bij Gen X en Boomers. Dus….wie wil er een scalp massage?

Gemini hair

Tweelingen hoeven niet te beslissen dus je haar ook niet. Tweekleurig haar wordt in 2023 populairder dan ooit. De trends “blue and black braids” en “lavender and blonde hair”, die natuurlijke tinten combineren met levendig blauw, paars en roze, worden gedreven door Gen Z en Millennials. Vraag het maar aan een Tweeling; twee zijn altijd beter dan één. Waarom kiezen voor één haarkleur, als je ook kunt gaan voor 2!

Micro makeover

Basic beauty krijgt haar grote doorbraak in 2023. De beauty trends voor dit jaar zullen met kop en schouders boven de rest uitsteken, van micro manicure tot barely-there bobs. Lange, kistvormige nagels worden vervangen door ”mirco french nails” bij millennials en generatie Z. Zij zullen niet kiezen voor lange, luxueuze lokken, maar voor korte vlechtjes en choppy bangs (“chopped bob haircut”.

Pinterest Trend 2023: Home

Hipstoric home

Mensen zullen in 2023 nieuwe manieren ontdekken om vintage items in hun huizen te eren. Wat dacht je van een afdankertje? Mensen gebruiken deze zoekopdrachten om vintage – vaak geërfde – items te combineren met hun huidige stijl. Antiek heeft er nog nooit zo modieus uitgezien dankzij de Boomers en Gen X die deze trends stimuleren. Zo wordt er zo’n 8,5 keer zo vaak gezocht naar “eclectic interior design vintage”, en zien we een stijging van 530% in zoekopdrachten naar “mixing modern and antique furniture”.

Home front

De achtertuin heeft zijn moment gehad. Het is tijd om de grotere goed te bedienen. In 2023 zal de veranda in de schijnwerpers staan. Stijgende zoekopdrachten (“foyer entryway decor ideas +190%”) suggereren dat Boomers en Gen X hun ingang zullen versieren met uitgebreide decoraties en versieringen.

Mush-rooms

Wegwezen, saaie huizen. In 2023 zullen Gen Z en Boomers in hun gewijde ruimtes plaats maken voor weirdcore design, paddenstoel decor, en fantasie kunst. In hun gewijde ruimtes zullen Gen Z en Boomers plaats maken voor weirdcore design, paddestoel decor, en fantasie kunst. Ze laten een stijging zien van 695% in zoekopdrachten naar “funcky house decor”. Wees alsjeblieft niet gewoontjes!

Pinterest Trend 2023: Wellbeing

Now processing

Meer methoden om je emoties te uiten in 2023. Expressieve kunst, muziektherapie en art journaling groeien allemaal in populariteit als alternatief voor gesprekstherapie. Art journal therapy heeft zelfs een ware stijging van 3755%(!) in zoekopdrachten. Deze trend wordt aangedreven door Gen Z en Millennials die op zoek zijn naar frisse, originele manieren om aan zichzelf te werken.

Primal movement

Mensen zullen in 2023 schermen inruilen voor stretches en tricep dips. Mensen worden aangemoedigd hun telefoon weg te leggen en hun houding voorop te stellen tijdens deze archaïsche, anti-tech workouts. Deze trend wordt aangedreven door Gen X en Millennials, zoals blijkt uit de stijging van zoekopdrachten naar “neck hump exercises” (210%) en “mobility exercises” (140%) in het komende jaar.

Source: Pinterest, Pinterest Predicts-report 2023

Jóuw trends voor 2023

Met deze uitgelichte trends kun je al een goede start maken, maar wil je nu meer weten over alle trends? Check hier het volledige Pinterest Predicts-rapport.

Door in te haken op trends die gaan komen, zal jouw bedrijf een voorsprong hebben op de concurrentie. Bovendien kun je rake inhoud gebruiken om te adverteren op de relevante zoekwoorden. Heb je hulp nodig met het opzetten van een advertentie of wil je weten hoe je dit het beste kan aanpakken?