Instagram | de nieuwe functies

Instagram is continu in ontwikkeling. Wij vertellen je in deze blog welke nieuwe functies er recent zijn bijgekomen.

Volgorde Instagram tijdlijn

Aan het begin van dit jaar werd er aangekondigd door Instagram dat ze gingen testen met de volgorde van de feed. Er werden drie nieuwe opties geïntroduceerd. Concreet houd dit in dat je tegenwoordig zelf de volgorde van berichten kunt bepalen op je tijdlijn. Hieronder lichten we de nieuwe opties kort toe.

  • Home: Dit is zoals we de Instagramfeed kennen, je huidige tijdlijn, op basis van je online gedrag bepaalt het algoritme welke berichten je te zien krijgt. Als je op het Instagram logo klikt kun je kiezen voor de andere twee opties.
  • Favorieten: De optie favorieten geeft je de mogelijkheid om een favorietenlijst samen te stellen. De berichten van deze accounts worden dan vertoond op je tijdlijn. Handig als je geen berichten wilt missen van je favoriete restaurant, kledingwinkel of vrienden.
  • Volgend: Kies je voor de optie volgend, dan worden de berichten op je tijdlijn op chronologische volgorde van posten getoond.

Vastzetten op je Instagram profiel

We konden Stories al langere tijd vastzetten op je profiel. Maar vanaf nu is het ook mogelijk om 3 posts bovenaan je feed vast te zetten. Instagram werkte al een tijdje aan de mogelijkheid om iets vast te kunnen zetten op je profiel. De mogelijkheid werd in januari al gezien, maar werd in april pas officieel aangekondigd als test. Nu wordt dit wereldwijd voor iedereen beschikbaar straks.

Dus wil je ook je favoriete Reels of post van zo’n pinnetje voorzien, dan kun je naar de post gaan en op de drie stipjes rechts bovenin klikken. Dan krijg je de keuze om het op je profiel vast te zetten. Nu is het alleen nog de vraag welke foto’s en Reels je favorieten zijn. Succes!

Automatische ondertiteling

Bij het posten van een Story is het nu mogelijk om geautomatiseerde ondertiteling bij je video te plaatsen. Hoe het werkt? Klik na het opnemen van je story op de sticker button en selecteer vervolgens de Captions button. Instagram bewerkt vervolgens de audio en zet het om in geanimeerde tekst op je beeldscherm.

3d avatars

Met de avatarfunctie van Instagram kun je stickers maken en delen om jezelf op het platform te vertegenwoordigen. Je hebt de mogelijkheid om je avatar aan te passen en deze op jou te laten lijken. Nadat je je avatar hebt aangepast, kun je deze gebruiken in je verhalen en privéberichten met vrienden. Je kunt ook reageren op de Stories van anderen met deze avatars.

Wil je meer tips over Social Media, content of heb je hulp nodig bij het opzetten van jouw campagnes?