Services

Wat heb je aan een mooie website
als jouw doelgroep deze niet weet te vinden?

Zoekmachine adverteren

Het is belangrijk dat je website een mooi en gebruiksvriendelijk design heeft. Maar wat heb je aan een aantrekkelijke website, als jouw doelgroep deze niet weet te vinden? Zoekmachine adverteren, ook wel bekend als search engine advertising (SEA) is een veelgebruikt en effectief online marketing kanaal.

Door het effectief inzetten van zoekmachine adverteren (SEA) kan er direct een toppositie worden verkregen binnen zoekmachines als Google en Bing. Als je snel verkeer wilt genereren is zoekmachine adverteren een manier om de vindbaarheid van je website direct te vergroten. Door op relevante onderwerpen te adverteren binnen zoekmachines zijn hoge posities op de zoekresultatenpagina te garanderen. Meer bezoekers via specifieke advertenties welke juist zijn ingericht zullen leiden tot meer conversie op je website. Goede vindbaarheid is een absolute must in jouw online strategie en wij kunnen je hierin uitstekend adviseren.

 

Wat is zoekmachine adverteren?

Zoekmachine adverteren is het plaatsen van advertenties binnen zoekmachines als Google, Bing en YouTube met als doel relevant verkeer naar je website te vergoten. Dit kunnen wij voor je verzorgen de juiste strategie te ontwikkelen en de SEA campagnes op te zetten te beheren

In een Google Ads of Bing Ads campagne kun je meerdere advertentiegroepen aanmaken voor verschillende producten en/of diensten die jouw website of webshop aanbiedt. Per advertentiegroep zullen zoekwoorden worden toegevoegd die interessant zijn voor deze specifieke onderwerpen. Vervolgens maken we voor deze zoekwoorden verschillende advertenties aan. Deze worden dan weer in de zoekresultaten vertoond wanneer een potentiële klant zoekt naar één van de zoekwoorden die opgenomen zijn in jouw SEA campagne. Belangrijk hierin is om op basis van data de campagnes bij sturen zodat altijd wordt gekeken naar het optimale resultaat op dat moment.

Wat zijn de voordelen van zoekmachine adverteren?

Zoekmachine adverteren is een effectieve en snelle manier om een hoge positie binnen zoekmachines te realiseren. Advertenties kunnen namelijk boven organische resultaten vertoond worden. Bovendien betaal je op basis van het CPC principe (cost per click) en dus alleen wanneer een bezoeker daadwerkelijk klikt op jouw advertentie.

Enkele voordelen die zoekmachine adverteren je opleveren:

 • Specifieke targeting op basis van zoekwoorden, doelgroepen en locaties
 • Vertoningen boven de organische zoekresultaten van Google
 • Meer naamsbekendheid door meer exposure
 • Direct meer bezoekers naar de website
 • Meer conversie op de website door relevante bezoekers
 • Beheersbare budgetten

De resultaten zijn meetbaar binnen Google Ads en Google Analytics en laten zien hoe effectief je campagne is. Maar laat ook zien waar aandachtsgebieden zitten zodat je constant kan verbeteren en aanpassen om de beste resultaten te blijven behouden.

Google Ads of Bing campagne uitbesteden?

De kwaliteitsscore die zoekmachines toekennen aan jouw zoekwoorden bepaalt op welke positie je wordt vertoond en hoeveel je hiervoor per klik betaalt.
De kwaliteitsscore bestaat o.a. uit de volgende factoren:

 • De verwachte click-through-rate (CTR), oftewel het doorklikpercentage
 • De relevantie van de advertentie
 • De relevantie en gebruikservaring van de landingspagina

Maar hoe houd je overzicht?

Wij zijn zeer ervaren in het opzetten van goede SEA campagnes en deze constant te optimaliseren. Daarbij zorgen wij voor:

 • De targeting van de juiste zoekwoorden, doelgroepen en locaties
 • Relevante en overtuigende advertenties
 • Landingspagina’s met een hoge relevantie en gebruiksvriendelijkheid
 • Hoge kwaliteitsscores
 • Zo laag mogelijke kosten per klik
 • Een hoog doorklikpercentage
 • Continu beheer en monitoring van de campagnes
 • Een campagne met maximaal rendement en conversie!

 

Neem contact op met onze experts

Benieuwd geworden wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op met ons, in een persoonlijk gesprek lichten wij graag onze diensten toe!

 

Waarom werken met een bureau als 360dgtl?

Jarenlange ervaring in online marketing

360dgtl is een jong online marketing bureau met jarenlange ervaring in online marketing. Na meer dan 10+ jaren bij meerdere bureaus gewerkt te hebben is alle kennis gebundeld en zijn wij gekomen tot een krachtig en effectief bedieningsconcept. Wij zien dat ieder bedrijf andere behoeftes, doelen, doelgroepen, producten en diensten heeft. Onze visie is dat geen klant gelijk is en daarom maken wij altijd een aanpak op maat.

Realistische & effectieve strategieën

Geen project is hetzelfde en dat is nu juist wat ons werk zo leuk maakt. Onze missie is om te  kijken naar slimme aanpassingen en bepalen welke strategieën effectief ingezet kunnen worden om tot een rendabel resultaat te komen, de doelstellingen van de klant te includeren en de juiste doelgroep(en) te bereiken. Soms hoef je als bedrijf niet heel veel uren en effort te investeren om met slimmigheden tot een goed resultaat te komen. Ons uitgangspunt is om de juiste basis te leggen voor een lange termijn samenwerking met onze klanten.

360 maatwerk voor ieder budget

Dit geeft ons de mogelijkheid om online marketing als totaalconcept aan te bieden (360), maar ook kleinschalig voor bedrijven met lagere budgetten (of ervaring) en daarnaast ook als ondersteuning voor volledig operationele marketing afdelingen.

We werken enkel met specialisten met minimaal een aantal jaar ervaring aan bureau- en klant zijde, zodat we ten alle tijden de kwaliteit kunnen waarborgen en de kennis verder gaat dan de basis welke bij veel bedrijven tegenwoordig al aanwezig is.

Ben je klaar
voor meer resultaat?